Over mij

Als klein meisje stond ik reeds op een stoel in de deegkommen te roeren. Cake, koekjes,... ik probeerde alles uit. Gelukkig vond mijn moeder het geen probleem om de keuken daarna weer netjes te maken. Kleine meisjes worden groot, gaan samenwonen, huwen en inmiddels zijn er 2 lieve dochtertjes bijgekomen waardoor ik me ook toegelegd heb op het versieren van taarten. Altijd leuk voor een verjaardagsfeestje of als traktaat op school. Bakken is mijn ontspanning, mijn anti-stress moment! Vaak vragen mensen me tips of recepten. Daarom vond ik het geen slecht idee om een bakblog te starten. Het niveau van de receptjes varieert van moeilijkheidsgraad. Zowel beginners en gevorderde bakkers kunnen er mee aan de slag. Ik wil nog even meegeven dat de baktijden relatief zijn, ze zijn eerder een leidraad. Ik ben van het principe dat je zelf je eigen oven moet kennen. Vertrouw op je gevoel, gebruik bij twijfel een metalen satéstokje om het gebak te controleren. Veel lees-, bak- en versierplezier!

woensdag 24 oktober 2012

Perentaart

Dit is een favorietje van mijn man. Zelf lust ik geen peren uit blik, maar dat los ik op door op de ene helft van de taart de peren te gebruiken en op de andere helft appels in partjes. 

Ingrediënten:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g zachte boter
  • 175 g suiker
  • 60 g bloem
  • 3 eitjes
  • 4 el amandelpoeder
  • 1 blik peren op sap
Werkwijze:
  1. Leg het vel bladerdeeg in een vorm, prik er gaatjes in en bak het deeg blind (30' op 160°C)
  2. Klop de eitjes en suiker schuimig op
  3. Voeg de zachte boter, de bloem en het amandelpoeder toe
  4. Laat de peren uitlekken. Snij ze in partjes of in kleinere stukjes, naargelang je het liefste hebt
  5. Schik de peren op het voorgebakken bladerdeeg. Giet er het beslag over en bak 30' op 180 °C

Geen opmerkingen:

Een reactie posten