Over mij

Als klein meisje stond ik reeds op een stoel in de deegkommen te roeren. Cake, koekjes,... ik probeerde alles uit. Gelukkig vond mijn moeder het geen probleem om de keuken daarna weer netjes te maken. Kleine meisjes worden groot, gaan samenwonen, huwen en inmiddels zijn er 2 lieve dochtertjes bijgekomen waardoor ik me ook toegelegd heb op het versieren van taarten. Altijd leuk voor een verjaardagsfeestje of als traktaat op school. Bakken is mijn ontspanning, mijn anti-stress moment! Vaak vragen mensen me tips of recepten. Daarom vond ik het geen slecht idee om een bakblog te starten. Het niveau van de receptjes varieert van moeilijkheidsgraad. Zowel beginners en gevorderde bakkers kunnen er mee aan de slag. Ik wil nog even meegeven dat de baktijden relatief zijn, ze zijn eerder een leidraad. Ik ben van het principe dat je zelf je eigen oven moet kennen. Vertrouw op je gevoel, gebruik bij twijfel een metalen satéstokje om het gebak te controleren. Veel lees-, bak- en versierplezier!

donderdag 25 oktober 2012

Biscuit

Er bestaan verschillende recepten voor biscuits, maar ik gebruik altijd het receptje van SOS Piet. Het is een lekkere, luchtige biscuit en het resultaat is nog nooit tegengevallen. Met een biscuit kun je vele kanten uit. Snij de taart overlangs en vul ze op met mascarpone, confituur, chocomousse, boterroom, fruit, slagroom,...

Ingrediënten:
  • 5 eieren
  • 200 g suiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • extra bloem voor het bestrooien van de bakvorm
  • een beetje boter
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa. Gebruik een mixer met gardes zodat je een zeer luchtig geheel krijgt. Klop minstens 10 minuten.
  3. Zeef de bloem om klonters te voorkomen. Meng de bloem voorzichtig door de geklopte eieren.
  4. Smeer de bakvorm in met de boter. Strooi de bloem in de bakvorm en zorg dat alle plekjes goed bebloemd en beboterd zijn.
  5. Bak gedurende 40 à 45 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten