Over mij

Als klein meisje stond ik reeds op een stoel in de deegkommen te roeren. Cake, koekjes,... ik probeerde alles uit. Gelukkig vond mijn moeder het geen probleem om de keuken daarna weer netjes te maken. Kleine meisjes worden groot, gaan samenwonen, huwen en inmiddels zijn er 2 lieve dochtertjes bijgekomen waardoor ik me ook toegelegd heb op het versieren van taarten. Altijd leuk voor een verjaardagsfeestje of als traktaat op school. Bakken is mijn ontspanning, mijn anti-stress moment! Vaak vragen mensen me tips of recepten. Daarom vond ik het geen slecht idee om een bakblog te starten. Het niveau van de receptjes varieert van moeilijkheidsgraad. Zowel beginners en gevorderde bakkers kunnen er mee aan de slag. Ik wil nog even meegeven dat de baktijden relatief zijn, ze zijn eerder een leidraad. Ik ben van het principe dat je zelf je eigen oven moet kennen. Vertrouw op je gevoel, gebruik bij twijfel een metalen satéstokje om het gebak te controleren. Veel lees-, bak- en versierplezier!

zondag 14 oktober 2012

Cream Cheese Topping

Overheerlijke topping! Lekker in combinatie met de Red Velvetcupcakes, maar kan ook gebruikt worden in combinatie van brownies en chocoladecake. Het gebruik van roomkaas lijkt misschien wel vreemd, maar laat je er niet door afschrikken. Je zult versteld staan van de smaak!

Ingrediënten:

  • 300 g poedersuiker
  • 50 g boter
  • 125 g roomkaas (type Philadelphia)
Werkwijze:
  1. Doe de poedersuiker en de boter in een kom en mix
  2. Voeg de roomkaas in 1 keer toe
  3. Klop alles nog 5 min op hoge snelheid zodat alles luchtig wordt




Geen opmerkingen:

Een reactie posten