Over mij

Als klein meisje stond ik reeds op een stoel in de deegkommen te roeren. Cake, koekjes,... ik probeerde alles uit. Gelukkig vond mijn moeder het geen probleem om de keuken daarna weer netjes te maken. Kleine meisjes worden groot, gaan samenwonen, huwen en inmiddels zijn er 2 lieve dochtertjes bijgekomen waardoor ik me ook toegelegd heb op het versieren van taarten. Altijd leuk voor een verjaardagsfeestje of als traktaat op school. Bakken is mijn ontspanning, mijn anti-stress moment! Vaak vragen mensen me tips of recepten. Daarom vond ik het geen slecht idee om een bakblog te starten. Het niveau van de receptjes varieert van moeilijkheidsgraad. Zowel beginners en gevorderde bakkers kunnen er mee aan de slag. Ik wil nog even meegeven dat de baktijden relatief zijn, ze zijn eerder een leidraad. Ik ben van het principe dat je zelf je eigen oven moet kennen. Vertrouw op je gevoel, gebruik bij twijfel een metalen satéstokje om het gebak te controleren. Veel lees-, bak- en versierplezier!

donderdag 25 oktober 2012

Amandel-honingkoekjes

Deze koekjes zijn ideaal om te geven als geschenkje. Ze zijn leuk om te zien en helemaal niet zo moeilijk om te maken.

Ingrediënten:

  • 300 g bloem
  • 100 g zachte boter
  • vloeibare honing
  • hele, ongepelde amandelnoten
Ingrediënten vulling:
  • 300 g fijngemalen amandelen
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • een beetje water om een samenhangend geheel te verkrijgen
Werkwijze:
  1. Meng de bloem en de zachte boter en kneed met een beetje lauw water tot er een deeg ontstaat. Pak het deeg in in huishoudfolie en laat een half uurtje rusten
  2. Meng voor de vulling de fijngemalen amandelen met de suiker, vanillesuiker en ei. Voeg een beetje water toe en kneed goed zodat de verschillende ingrediënten zich goed vermengen
  3. Haal het deeg uit de folie en rol het uit. Steek er rondjes uit met een vorm of glas (doorsnede +/- 10cm)
  4. Leg in het midden van elk rondje een bolletje van de vulling
  5. Vouw nu twee kanten naar elkaar toe zodat ze een beetje overlappen en druk een beetje vast. Neem dan de andere twee kanten en vouw die ook dicht naar het midden toe.Zet in het midden vast met een amandelnoot (voor de juiste vorm van het koekje kun je je baseren op de foto)
  6. Leg de koekjes op een ovenplaat met bakvel en bak ze gedurende 15 tot 20 min op een voorverwarmde oven van 200 °C
  7. Verwarm de honing in een pannetje. Dompel de afgekoelde koekjes in de honing. Soms is het nodig om nog extra honing op de koekjes te gieten. Hoe meer honing, hoe zoeter.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten