Over mij

Als klein meisje stond ik reeds op een stoel in de deegkommen te roeren. Cake, koekjes,... ik probeerde alles uit. Gelukkig vond mijn moeder het geen probleem om de keuken daarna weer netjes te maken. Kleine meisjes worden groot, gaan samenwonen, huwen en inmiddels zijn er 2 lieve dochtertjes bijgekomen waardoor ik me ook toegelegd heb op het versieren van taarten. Altijd leuk voor een verjaardagsfeestje of als traktaat op school. Bakken is mijn ontspanning, mijn anti-stress moment! Vaak vragen mensen me tips of recepten. Daarom vond ik het geen slecht idee om een bakblog te starten. Het niveau van de receptjes varieert van moeilijkheidsgraad. Zowel beginners en gevorderde bakkers kunnen er mee aan de slag. Ik wil nog even meegeven dat de baktijden relatief zijn, ze zijn eerder een leidraad. Ik ben van het principe dat je zelf je eigen oven moet kennen. Vertrouw op je gevoel, gebruik bij twijfel een metalen satéstokje om het gebak te controleren. Veel lees-, bak- en versierplezier!

zondag 14 oktober 2012

Appelflappen

Niets is gezelliger dan op een grauwe herfstdag genieten van een versgebakken, warme appelflap. Het receptje is zo eenvoudig, maar de mogelijkheden zijn onbeperkt. Wil je een appelflap met dat tikkeltje meer? Voeg wat kaneel toe aan de appelmoes, of stukjes speculoos, of rozijntjes, of ...

Ingrediënten:
  • Bladerdeeg
  • Stoofappels
  • 1 eidooier gemengd met 1/2 eierschaaltje water
  • suiker naar keuze
Werkwijze:
  1. Schil de appeltjes en snij in kleine stukjes
  2. Zet de appeltjes op een zacht vuurtje met een scheutje water. Laat stoven tot je de appeltjes tot moes kunt roeren. Voeg naar smaak suiker toe. Laat dit afkoelen. 
  3. Snij de bladerdeeg in verschillende rondjes. Leg de rondjes op een ovenplaat met bakpapier
  4. Leg op elk rondje een lepel appelmoes. Zorg dat er niet teveel appelmoes op ligt zodat het niet uitloopt als je het bladerdeeg dicht vouwt.
  5. Vouw het bladerdeeg dicht en duw op de randjes met een vork.
  6. Smeer de bovenkant in met het eiermengsel.
  7. Bak in een voorverwarmde oven van 180° C tot de flapjes goudbruin zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten