Over mij

Als klein meisje stond ik reeds op een stoel in de deegkommen te roeren. Cake, koekjes,... ik probeerde alles uit. Gelukkig vond mijn moeder het geen probleem om de keuken daarna weer netjes te maken. Kleine meisjes worden groot, gaan samenwonen, huwen en inmiddels zijn er 2 lieve dochtertjes bijgekomen waardoor ik me ook toegelegd heb op het versieren van taarten. Altijd leuk voor een verjaardagsfeestje of als traktaat op school. Bakken is mijn ontspanning, mijn anti-stress moment! Vaak vragen mensen me tips of recepten. Daarom vond ik het geen slecht idee om een bakblog te starten. Het niveau van de receptjes varieert van moeilijkheidsgraad. Zowel beginners en gevorderde bakkers kunnen er mee aan de slag. Ik wil nog even meegeven dat de baktijden relatief zijn, ze zijn eerder een leidraad. Ik ben van het principe dat je zelf je eigen oven moet kennen. Vertrouw op je gevoel, gebruik bij twijfel een metalen satéstokje om het gebak te controleren. Veel lees-, bak- en versierplezier!

zondag 14 oktober 2012

Malthezer Cupcakes

Ben je fan van de Malthezer snoepjes? Dan is dit cakeje zeker iets voor jou! Om de cupcakes helemaal af te werken kun je de Malthezer topping gebruiken.

Ingrediënten:

  • 125 g zachte boter
  • 125 g suiker
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el melk
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 24 malthezers
Werkwijze:
  1. Mix de suiker door de boter. 
  2. Voeg de eitjes 1 voor 1 toe
  3. Voeg de melk en het vanille-extract toe 
  4. Meng de bloem onder het beslag
  5. Giet het beslag in cupcakevormpjes en duw in elke vorm 2 malthezers.
  6. Bak 20 min op 180°C


Geen opmerkingen:

Een reactie posten