Kokosrotsjes
Met kokosrotsjes kun je vele kanten uit. Je kunt de klassieke rotsjes maken of je kunt ze na het bakken dompelen in gesmolten chocolade. Wat ook heel leuk is, is het deeg rollen tot bolletjes, voor je het bakt. Zo heb ik de Julekes (de gezichtjes) op onderstaande foto gemaakt. Met wat blauwe kleurstof en wat snijwerk achteraf werden het cookiemonsters. Laat je fantasie de vrije loop!
Ingrediënten:
- 200 g kokos
- 60 g bloem
- 100 g suiker
- 2 eiwitten
Werkwijze:
- Meng de kokos met de bloem en 80 g suiker
- Klop het eiwit heel stijf op met de rest van de suiker
- Meng de kokosmengeling met het eiwit en zorg ervoor dat de kokos goed omhuld is door het eiwit
- Schik de rotsjes op een ovenplaat met bakpapier en bak 10 à 15 min in een voorverwarmde oven van 180 °C
Geen opmerkingen:
Een reactie posten