Ingrediënten:
- 300 g bloem
- 100 g zachte boter
- vloeibare honing
- hele, ongepelde amandelnoten
Ingrediënten vulling:
- 300 g fijngemalen amandelen
- 100 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- een beetje water om een samenhangend geheel te verkrijgen
Werkwijze:
- Meng de bloem en de zachte boter en kneed met een beetje lauw water tot er een deeg ontstaat. Pak het deeg in in huishoudfolie en laat een half uurtje rusten
- Meng voor de vulling de fijngemalen amandelen met de suiker, vanillesuiker en ei. Voeg een beetje water toe en kneed goed zodat de verschillende ingrediënten zich goed vermengen
- Haal het deeg uit de folie en rol het uit. Steek er rondjes uit met een vorm of glas (doorsnede +/- 10cm)
- Leg in het midden van elk rondje een bolletje van de vulling
- Vouw nu twee kanten naar elkaar toe zodat ze een beetje overlappen en druk een beetje vast. Neem dan de andere twee kanten en vouw die ook dicht naar het midden toe.Zet in het midden vast met een amandelnoot (voor de juiste vorm van het koekje kun je je baseren op de foto)
- Leg de koekjes op een ovenplaat met bakvel en bak ze gedurende 15 tot 20 min op een voorverwarmde oven van 200 °C
- Verwarm de honing in een pannetje. Dompel de afgekoelde koekjes in de honing. Soms is het nodig om nog extra honing op de koekjes te gieten. Hoe meer honing, hoe zoeter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten