Ingrediënten:
- Bladerdeeg
- Stoofappels
- 1 eidooier gemengd met 1/2 eierschaaltje water
- suiker naar keuze
Werkwijze:
- Schil de appeltjes en snij in kleine stukjes
- Zet de appeltjes op een zacht vuurtje met een scheutje water. Laat stoven tot je de appeltjes tot moes kunt roeren. Voeg naar smaak suiker toe. Laat dit afkoelen.
- Snij de bladerdeeg in verschillende rondjes. Leg de rondjes op een ovenplaat met bakpapier
- Leg op elk rondje een lepel appelmoes. Zorg dat er niet teveel appelmoes op ligt zodat het niet uitloopt als je het bladerdeeg dicht vouwt.
- Vouw het bladerdeeg dicht en duw op de randjes met een vork.
- Smeer de bovenkant in met het eiermengsel.
- Bak in een voorverwarmde oven van 180° C tot de flapjes goudbruin zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten