Over mij

Als klein meisje stond ik reeds op een stoel in de deegkommen te roeren. Cake, koekjes,... ik probeerde alles uit. Gelukkig vond mijn moeder het geen probleem om de keuken daarna weer netjes te maken. Kleine meisjes worden groot, gaan samenwonen, huwen en inmiddels zijn er 2 lieve dochtertjes bijgekomen waardoor ik me ook toegelegd heb op het versieren van taarten. Altijd leuk voor een verjaardagsfeestje of als traktaat op school. Bakken is mijn ontspanning, mijn anti-stress moment! Vaak vragen mensen me tips of recepten. Daarom vond ik het geen slecht idee om een bakblog te starten. Het niveau van de receptjes varieert van moeilijkheidsgraad. Zowel beginners en gevorderde bakkers kunnen er mee aan de slag. Ik wil nog even meegeven dat de baktijden relatief zijn, ze zijn eerder een leidraad. Ik ben van het principe dat je zelf je eigen oven moet kennen. Vertrouw op je gevoel, gebruik bij twijfel een metalen satéstokje om het gebak te controleren. Veel lees-, bak- en versierplezier!

dinsdag 28 mei 2013

Oreo cupcakes

Ik had al dikwijls over Oreo koekjes en cupcakes gehoord maar ik had geen flauw idee waar ik de koekjes kon vinden. Tot ik de eerste keer ging winkelen in het nieuwe Albert Heijn-filiaal in de buurt. Toen ik de koekjes zag liggen, twijfelde ik geen seconde: ik moest en zou eindelijk zo'n cupcakes maken. Ik zocht enkele recepten op Google en koos voor de versie van de site www.womanistical.nl.

Ingrediënten cupcake:

  • 50g cacaopoeder
  • 240 ml water
  • 115 g boter (op kamertemperatuur)
  • 200 g suiker
  • 2 grote eieren
  • 175 g bloem
  • 1/4 tl zout
  • 2 tl vanille aroma
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 pakje Oreo koekjes
Ingrediënten topping:
  • 200 g roomkaas
  • 80 g poedersuiker
  • 4 Oreo koekjes
Werkwijze cupcake:
  1. Kook het water en voeg het cacaopoeder toe. Meng tot het een gladde massa wordt en laat afkoelen tot op kamertemperatuur
  2. Mix de boter en de suiker tot een luchtig mengsel
  3. Voeg de eitjes één voor één toe
  4. Voeg vervolgens het vanille aroma en zout toe en daarna de bloem en bakpoeder
  5. Als laatste mag het cacaomengsel erbij
  6. Leg cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm. Leg in elk papiertje een Oreo koekje op de bodem, maar hou 4 koekjes apart.
  7. Vul de vormpjes met het cakebeslag. Ik gebruik hiervoor een ijsschep, zo heb je altijd de perfecte hoeveelheid deeg
  8. Bak de cakejes 15 à 20 minuten op 170°C
Werkwijze topping:
  1. Mix de roomkaas met de poedersuiker
  2. Stop de 4 overgebleven koekjes in een diepvrieszakje en rol erover met een deegrol zodat ze heel fijn verkruimeld worden. Zorg er zeker voor dat er geen grote stukken koek overblijven, anders verstopt dit de spuitzak
  3. Meng de koekjes met het roomkaasmengsel en spuit een mooie toef op de afgekoelde cakejes
  4. Werk eventueel af met een vierde van een koekje



2 opmerkingen: