Over mij

Als klein meisje stond ik reeds op een stoel in de deegkommen te roeren. Cake, koekjes,... ik probeerde alles uit. Gelukkig vond mijn moeder het geen probleem om de keuken daarna weer netjes te maken. Kleine meisjes worden groot, gaan samenwonen, huwen en inmiddels zijn er 2 lieve dochtertjes bijgekomen waardoor ik me ook toegelegd heb op het versieren van taarten. Altijd leuk voor een verjaardagsfeestje of als traktaat op school. Bakken is mijn ontspanning, mijn anti-stress moment! Vaak vragen mensen me tips of recepten. Daarom vond ik het geen slecht idee om een bakblog te starten. Het niveau van de receptjes varieert van moeilijkheidsgraad. Zowel beginners en gevorderde bakkers kunnen er mee aan de slag. Ik wil nog even meegeven dat de baktijden relatief zijn, ze zijn eerder een leidraad. Ik ben van het principe dat je zelf je eigen oven moet kennen. Vertrouw op je gevoel, gebruik bij twijfel een metalen satéstokje om het gebak te controleren. Veel lees-, bak- en versierplezier!

dinsdag 19 maart 2013

Appeltjes voor Sneeuwwitje

Sneeuwwitje was op bezoek bij ons thuis. Met haar dwergen. Voor een hele week. Veel mensen zullen nu hun wenkbrauwen fronsen. De Heulenaars onder ons zullen perfect weten waarover ik het heb. 
Om Sneeuwwitje van haar appeltrauma (giftige appel-boze stiefmoeder) af te helpen, besloot ik een versie te maken van cake. Dit is het geworden:

Ingrediënten cakebolletjes:

  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eitjes
Ingrediënten ganache:
  • 225 g witte chocolade
  • 250 ml room 
  • 90 g glucose
  • 90g koude boter
  • rode kleurstof
Afwerking:
  • groene suikerpasta
  • hagelslag
Werkwijze:
  1. Klop de eitjes met de suiker en vanillesuiker op tot deze luchtig en lichtgeel zijn.
  2. Meng de zachte boter door het eimengsel
  3. Voeg de bloem toe
  4. Bak bolletjes in een cakepopmaker
  5. Maak de ganache door de room en de glucose op te warmen. Als het mengsel kookt, voeg je de witte chocolade toe. Roer op een zacht vuurtje tot alles gesmolten is. Voeg dan de koude boter in kleine stukjes toe en blijf roeren tot er een mooi egaal mengsel ontstaat. Voeg op het einde de rode kleurstof toe
  6. Laat de ganache afkoelen tot het lauw is. Roer wel regelmatig zodat er geen "velletje"ontstaat. Dompel de cakebolletjes in de ganache en leg ze op een taartrooster. Herhaal deze stap meermaals zodat er een mooie laag ganache rond de cake blijft.
  7. Leg elk bolletje in een mini-cupcakepapiertje en werk verder af. In het midden prik je een stukje hagelslag als steeltje. Van de suikerpasta maak je een blaadje en dit leg je tegen het steeltje. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten