Over mij

Als klein meisje stond ik reeds op een stoel in de deegkommen te roeren. Cake, koekjes,... ik probeerde alles uit. Gelukkig vond mijn moeder het geen probleem om de keuken daarna weer netjes te maken. Kleine meisjes worden groot, gaan samenwonen, huwen en inmiddels zijn er 2 lieve dochtertjes bijgekomen waardoor ik me ook toegelegd heb op het versieren van taarten. Altijd leuk voor een verjaardagsfeestje of als traktaat op school. Bakken is mijn ontspanning, mijn anti-stress moment! Vaak vragen mensen me tips of recepten. Daarom vond ik het geen slecht idee om een bakblog te starten. Het niveau van de receptjes varieert van moeilijkheidsgraad. Zowel beginners en gevorderde bakkers kunnen er mee aan de slag. Ik wil nog even meegeven dat de baktijden relatief zijn, ze zijn eerder een leidraad. Ik ben van het principe dat je zelf je eigen oven moet kennen. Vertrouw op je gevoel, gebruik bij twijfel een metalen satéstokje om het gebak te controleren. Veel lees-, bak- en versierplezier!

zaterdag 2 februari 2013

Kokosroomkaas Topping

Eerlijk is eerlijk: als je deze topping gebruikt ziet het er een beetje geschift uit, in de letterlijke zin van het woord. Dit komt door de structuur van de geraspte kokos. Eenmaal je het proeft, merk je wel onmiddellijk dat aan de textuur niets mis is.
Omdat Valentijn voor de deur staat heb ik rode kleurstof aan de topping toegevoegd. Aan de smaak verandert dit uiteraard niets. Op de onderstaande foto heb ik de topping gecombineerd met de chocoladecupcakes. Smakelijk!

Ingerdiënten:

  • 480 g bloemsuiker
  • 80 g boter
  • 200 g roomkaas (type Philadelphia)
  • geraspte kokos, hoeveelheid naar smaak
Werkwijze:
  1. Meng de bloemsuiker met de zachte boter
  2. Voeg de roomkaas toe en mix gedurende 5 min tot je een egaal mengsel krijgt
  3. Spatel de geraspte kokos onder het roomkaasmengsel
  4. Gebruik een spuitzak om het mengsel op de cupcakes te spuiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten