Over mij

Als klein meisje stond ik reeds op een stoel in de deegkommen te roeren. Cake, koekjes,... ik probeerde alles uit. Gelukkig vond mijn moeder het geen probleem om de keuken daarna weer netjes te maken. Kleine meisjes worden groot, gaan samenwonen, huwen en inmiddels zijn er 2 lieve dochtertjes bijgekomen waardoor ik me ook toegelegd heb op het versieren van taarten. Altijd leuk voor een verjaardagsfeestje of als traktaat op school. Bakken is mijn ontspanning, mijn anti-stress moment! Vaak vragen mensen me tips of recepten. Daarom vond ik het geen slecht idee om een bakblog te starten. Het niveau van de receptjes varieert van moeilijkheidsgraad. Zowel beginners en gevorderde bakkers kunnen er mee aan de slag. Ik wil nog even meegeven dat de baktijden relatief zijn, ze zijn eerder een leidraad. Ik ben van het principe dat je zelf je eigen oven moet kennen. Vertrouw op je gevoel, gebruik bij twijfel een metalen satéstokje om het gebak te controleren. Veel lees-, bak- en versierplezier!

zaterdag 29 december 2012

Speculaas kerstkoekjes

Dit receptje die ik heb gebruikt om mijn speculaaskuiden eens uit te proberen. Het deeg was eenvoudig te maken en de koekjes waren heerlijk. Deze maak ik zeker nog eens!

Ingrediënten:

  • 100 g boter
  • 125 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 à 2 kl speculaaskruiden
Werkwijze:
  1. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Meng de boter en de suiker tot een crème en roer er het ei door.
  2. Voeg de bloem en de kruiden toe en meng tot een samenhangend geheel
  3. Vorm er een bal van, dek die af met huishoudfolie en laat het deeg minstens een uur rusten (als het kan liefst langer)
  4. Rol het deeg uit, steek de koekjes uit met uitsteekvormpjes en bak +/- 15 min in een voorverwarmde oven van 180°C

Geen opmerkingen:

Een reactie posten