Ingrediënten voor 4 personen:
- 100 gr donkere chocolade (van goede kwaliteit!)
- 110 g boter
- 50 g gewone bloem
- 100 g suiker
- 2 hele eitjes
- 2 eidooiers
Werkwijze:
- Neem de 2 eitjes en de 2 eidooiers en meng ze met de suiker
- Voeg de bloem toe en klopt tot een homogene massa
- Smelt de chocolade samen met de boter en voeg toe aan het mengsel
- Giet het geheel in een gesloten spuitzak (of in een diepvrieszakje) en laat dit afkoelen in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 210°C (Opgelet: dit is de temperatuur die gebruikt wordt in het recept. Elke oven is anders dus test dit eerst uit)
- Smeer ovenvaste potjes in met boter en bebloem ze. Snij het puntje van de spuitzak en verdeel het beslag over 4 potjes
- Bak de moelleux 8 à 10 minuten. Voor ik ze uit de potjes haal, laat ik ze nog een 3-tal minuutjes rusten
- Serveer met een bolletje ijs en rood fruit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten