Een tip: de taart is nog lekkerder als je ze warm op eet. De pudding is dan wel nog vrij lopend waardoor je geen al te mooie stukken kunt snijden, maar dat neem je er met plezier bij.
Als het snel moet gaan, gebruik ik gewone vanillepudding. Heb ik wat meer tijd, dan maak ik banketbakkersroom. In dit receptje gebruik ik de versie met vanillepudding.
Ingrediënten:
- 2 vellen bladerdeeg
- 4 appeltjes
- bruine suiker
- vanillepuddingpoeder
- melk
- suiker
- eidooier
Werkwijze:
- Leg 1 vel bladerdeeg in een ronde vorm en bak deze blind gedurende 30' op 170°C
- Maak intussen de vanillepudding volgens de gebruiksaanwijzigingen op het zakje
- Schil de appeltjes en snij ze in partjes
- Schik na het blind bakken de appeltjes op het bladerdeeg
- Bestrooi met de bruine suiker
- Giet daarover de vanillepudding
- Neem het tweede vel bladerdeeg en snij dit in reepjes. Schik de reepjes netjes op de vanillepudding
- Bak gedurende 40' op 180°C
- Haal de taart uit de oven en smeer wat eigeel uit over de bladerdeegreepjes. Zet nog 5' in de oven zodat de bovenkant mooi gaat blinken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten