De hoeveelheid ingrediënten hier opgesomd zijn voldoende voor een grote taart of 2 kleintjes.
Ingrediënten taart:
- 300 g boter
- 450 g kristalsuiker
- 7 eitjes
- 150 g karnemelk
- 100 g cacaopoeder
- 600 g gewone bloem
- 1 eetlepel bicarbonaat
Vulling:
- rode vruchtenconfituur
- Cream Cheese topping (zie recept Toppings)
Afwerking:
- Ganache (zie recept Taart)
Werkwijze:
- Meng de boter met de suiker
- Voeg de eieren, de karnemelk en het cacaopoeder toe en meng tot 1 deeg
- Meng de bloem met het bicarbonaat
- Voeg de bloem toe aan het deeg
- Doe het deeg in een beboterde, bebloemde bakvorm en bak minstens 40 min op 170°C
- Laat de taart helemaal afkoelen en snij middendoor. Snij ook de bovenkant af, zodat deze ook plat is.
- Besmeer de onderste helft met de confituur en besmeer de onderkant van de bovenste helft met de roomkaas. Beide laagjes samen moeten ongeveer 1 cm dik zijn. Leg beide helften op elkaar
- Smeer de taart af met roomkaas, zorg dat het een egaal geheel wordt.
- Zet de taart op een taartrooster met daaronder een bord. Overgiet de taart met de ganache. Gebruik eventueel een platte spatel om de ganache mooi uit te smeren. Laat opstijven in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten