Chocoladecupcakes
Voor de chocoladeliefhebbers! Ook lekker als de binnenkant nog smeuïg is. Deze cakejes kunnen afgewerkt worden met ganache, dan is het een echt chocoladebommetje! Ze zijn echter ook verrassend met de kokosroomkaastopping. (recept: Mijn Grote Taartenboek - De Taartenfee)
Ingrediënten:
- 300 g boter
- 450 g kristalsuiker
- 7 eitjes
- 150 g karnemelk
- 100 g cacaopoeder
- 600 g gewone bloem
- 1 eetlepel bicarbonaat
Werkwijze:
- Meng de boter met de suiker
- Voeg de eieren, de karnemelk en het cacaopoeder toe en meng tot 1 deeg
- Meng de bloem met het bicarbonaat
- Voeg de bloem toe aan het deeg
- Verdeel het deeg over de cupcakepapiertjes, die je eerst in een cupcakebakvorm hebt geschikt
- Bak op 170°C tot ze gaar zijn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten