Ingrediënten:
- 80 g boter
- 200 g speculaaskoekjes
- 400 g roomkaas
- 400 g volle platte kaas
- 200 g suiker
- 1 citroen
- 2 volledige eitjes
- 2 eiwitten
- 200 g frambozencoulis
- 2 blaadjes gelatine
Werkwijze:
- Plet de koekjes fijn en meng ze met de gesmolten boter,
- Beboter en bebloem een springvorm en schep de koekjesmengeling in de vorm. Druk goed aan.
- Bak de koekjesbodem 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C,
- Klop de eiwitten intussen stevig op en hou het apart,
- Klop de 2 eitjes op met de suiker. Voeg de roomkaas en platte kaas toe en daarna het citroensap.
- Spatel het eiwit onder het mengsel,
- Nadat de koekjesbodem gebakken is, giet je er het kaasmengsel op. Bak 30 à 40 minuten op 180°C,
- Nadat de taart gebakken is en wat is afgekoeld, maak je de frambozencoulis klaar. Week hiervoor 2 gelatineblaadjes in koud water,
- Laat de coulis koken en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door tot deze zijn opgelost.
- Giet nu de coulis voorzichtig op de taart.
- Zet de taart een nachtje in de koelkast, maak daarna de randjes los met een mesje en haal de ring van de springvorm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten