Halloween, Sint, Kerst,... zorgen veel een grote bron van inspiratie. Je kunt met zo'n thema's alle kanten uit. Dit zijn nu enkel voorbeelden van taarten, maar je kunt ook bijhorende cupcakes en koekjes versieren. De kindjes zijn er dol op!
Wallace and Gromit Halloweentaart
Deze heb ik gemaakt samen met mijn zus. We hebben het werk verspreid over 2 dagen. Op de eerste dag hebben we de figuurtjes geboetseerd, de volgende dag hebben we de taart bekleed en alles er mooi op geschikt. De grafzerkjes hebben we vastgemaakt met spaghettistokjes. Ook de oren en hoofdjes van de konijntjes hangen zo vast. De boom is van suikerpasta, de nerven van chocolade. De details van de taart werden er met pure voedingskleurstof op geschilderd.
Wintertaart
Deze taart heb ik gemaakt als zomaartje voor een vriendin. De winter is een heel dankbaar thema om uit te werken. Alle figuurtjes zijn heel eenvoudig na te maken. Voor de dennenboom heb je een schaartje nodig. Je maakt een kegelvorm van een bolletje groene suikerpasta en dan geef je er kleine knipjes in met de punten van je schaar. Dit geeft een heel leuk effect.
Sinttaart
Deze taart is niet helemaal afgewerkt maar ik zet hem er toch maar bij. De bedoeling was om nog Zwarte Pieten te boetseren, maar mijn kindjes werkten die dag niet goed mee waardoor ik ze maar eenvoudig gehouden heb. De lege plaats waar de Pieten moesten komen, heb ik opgevuld met de letters.
Een heel leuk detail van deze taart is de mini Kitchen Aid, met dank aan het boetseertalent van mijn zus :-)
Adventskrans
Waarom eens geen eetbare adventskrans? Al moet ik bekennen dat ik ze geen 4 weken heb laten staan. Ze was al opgegeten in 2 dagen. De cake zelf werd gebakken in een kleine tulbandvorm. Het groen heb ik op dezelfde manier gemaakt als de dennenboom van de Wintertaart, met een schaartje dus. De vlammetjes van de kaarsen bestaan uit een amandelnoot, overdekt met suikerpasta.
Kerstsok
De opdracht was een kersttaart voor 2 personen en dit is het geworden. Ik had geen hartvorm om de taart in te bakken, maar dat heb ik opgelost door een ronde taart te bakken en deze te versnijden tot een hart. De rest van de taartstukken heb ik gebruikt als vulling voor de kous.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten